Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
120 Öğretmen Kastamonu'da buluştu
Eski adıyla İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü yeni adıyla Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi 1974-1978 mezunlarından 120 emekli öğretmen Kastamonu'da buluştu.
Dünyanın en eski şehirleri açıklandı: Türkiye'den 2 şehir listede yer aldı
İnsanoğlunun tarih sahnesine çıktığı andan itibaren, topraklar üzerinde iz bırakmaya başladığı gerçeği, arkeologların keşifleriyle gün yüzüne çıkıyor.
Özbekistan, Türklere iş ve yatırım fırsatları sunuyor
Özbekistan ekonomik potansiyeliyle Türk iş insanlarına yeni iş ve yatırım fırsatları sunuyor başlığı altında Özbekistan’da İş ve Yatırım Fırsatları Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Vidinlioğlu: ’Kastamonu’nun 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik’
Kastamonu Belediye Başkanı R.Galip Vidinlioğlu, Posta Gazetesi’nden Banu Şen’e konuştu. Türk Dünyası Günleri dolayısıyla ilimize gelen Şen, Belediye Başkanı Vidinlioğlu’yla kısa bir söyleşi yaparak köşesine taşıdı. Diğer taraftan da Kastamonu için ‘Tarihin hiçbir döneminde işgale uğramamış büyülü şehir’ yorumunu yaptı.
Genel Başkan ‘Dim’ güven tazeledi
KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ GENEL KURULU TAMAMLANDI
Nasrullah’ta mehter sesleri yükseldi
Türkav Kastamonu Şubesi tarafından İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü münasebetiyle 34.Geleneksel Fetih-Fatih Kastamonu programı Nasrullah Meydanında coşkulu bir törenle kutlandı.
Türkiye’ye yatırımlar artıyor
Türkiye’nin tam bir fırsatlar ülkesi olduğunu söyleyen Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yatırımların artabileceğini söyledi.
Kastamonu'da tohum bahçelerini gezdiler
Türki cumhuriyetlerden Kastamonu'ya gelen temsilciler, tohum bahçeleri hakkında detaylı bilgi edindi.
‘Kuyu kebabı’ yok olma tehlikesi altında
Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan ve çıra ve süt kuzusu kullanılmasından dolayı yöresel lezzet olarak kabul edilen kuyu kebabı sezonu Nisan ayının gelmesiyle açıldı.
“Biz bu milletin askeriyiz”
BAKAN SOYLU, KÜRE DERNEKLER FEDERASYONU'NDA BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA KATILDI
Sebat ile sanata bir ömür
1949 yılında Kastamonu Merkeze bağlı Kasaba Köyünde dünyaya gelen 71 yaşındaki Naht ustası Mehmet Hamzaoğlu, yıllarını adadığı ve hala araştırmaktan geri durmadığı sanatını ve çok saygı duyduğu meslek hayatının ayrıntıları haberimizde...
Son cemre bugün toprağa düşecek
Cemre, ilkbahar başlangıcında 7'şer gün arayla, sırayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık artışıdır. Üçüncü ve son cemre bugün toprağa düşecek.
Kronospan’dan dev yatırım
Kastamonu ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., bacasız yepyeni bir tesisi Kastamonu’ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Mart’ta bir gaz indirimi olabilir
Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazı şu anki rezerviyle 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte. Yeni keşiflerle inşallah bu süre daha da uzayacak" dedi. Bakan Fatih Dönmez, "Bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde bir indirim olabilir" ifadelerini kullandı.
Ülkü Ocakları’ndan 100. yıla 100 etkinlik
Kastamonu Ülkü Ocakları, Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında 100 Etkinlik Projesi kapsamında hazırlanan “10 İlçe, 10 Hafta, 10 Gün” programı çerçevesinde İhsangazi ilçesinde program düzenledi.
‘Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş’
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi’nde Terra Madre (Toprak Ana) Günü kapsamında “Topraktan Sofraya Kadim Besin Tarhana Programı” gerçekleştirildi. KÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, burada yaptığı konuşmada; "Toprak Ana Günü, gerçekten de önemli ve kalıcı bir faaliyet. Toprak ana Kastamonu’ya çok şey bahşetmiş. Dolayısıyla 30 sene farklı bir ürünü alıp tema olarak kullanabiliriz. Bu konuda tarhanayla başlamak da güzeldi" dedi.
TÜRKAV, Turan hayalini canlandırdı
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından 9. Tarih ve Kültür Gecesi yapıldı. Programa Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, MHP il Başkanı Emin Çınar, Ülkü Ocakları il Başkanı Fatih Yiğit, Kamu-Sen Başkanı Nedim Afacan ve Kamu-Sen’e bağlı sendika başkanları, Şeyh Şabanı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çifçi, Kutlu Bilgi Derneği Başkanı Ahmet Emiralioğlu, Kastamonu Üniversitesinden öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
‘Dili olmayan milletlerin hiçbir şeyi olmaz’
Batı Karadeniz’in en büyük özel okulu olan Hazerbey Kolejinin açılışının 10. yılı etkinlikleri kapsamında Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi hemşehrimiz Doç. Dr. Mehmet Kıldıroğlu tarafından “Türk Dünyasında Türkçe” konulu konferans verildi.
‘Mustafa Yıldız Kütüphanesi’ açıldı
Kastamall AVM arkasında hizmet verecek olan“Kastamonu Belediyesi Mustafa Yıldız Kütüphanesi” düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı.Gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Kastamonu Belediyesi Başkan Yardımcıları Resul Köprülü ve Mehmet Yurt ile Belediye birim müdürleri, personeller ve vatandaşlar katıldı.
"Üniversitemiz her geçen gün büyüyor"
Kastamonu Üniversitesinden 2021-2022 akademik yılında mezun olan 5 bin 756 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
“Türk Dünyası’nın birliği insanlık adına bir umut”
Kastamonu'da Türk Dünyası Günleri etkinlikleri devam ediyor. Bu sene 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri alanında gerçekleştirildi.
Yarenler 2 yıl sonra yeniden toplandı
Orta Asya’daki Türk kültürünü hatırlatan "Yaren kültürü", Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaşatılmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin ardından, Yaren meclisi 2 yıl sonra yeniden toplandı.
Kastamonu Üniversitesi, Dünya sıralamalarına damga vurdu
Kastamonu Üniversitesi Uluslararası sıralamalarda yükselişini sürdürmeye devam ediyor.
O istedi, Kastamonu'ya defnedildi
Bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele eden Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozodbek Karamatov Kastamonu'ya defnedildi
Doğu Türkistan için tek ses
Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Birliği tarafından Nasrullah Meydanı’ndan Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgalinin 72’nci yılı dolayısıyla basın açıklaması yapıldı